BEIRATKOZÁS A 2021/2022. TANÉV ELSŐ ÉVFOLYAMÁRA

VÁLTOZÁS!!! MÁR ÁPRILIS 10-TŐL BEIRATKOZÁS A 2021/2022. TANÉV ELSŐ ÉVFOLYAMÁRA ONLINE!

Általános iskolai beiratkozás 2021. április 15-16.!!!

Kedves Szülők!

Amennyiben lehetséges, elsősorban a KRÉTA e-Ügyintézés felületén
https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap
küldjék be a szülők a kérelmüket, mert itt minden adat a rendelkezésre áll, amely szükséges a beiratkozáshoz. Egyéb módon (e-mailben az iskgyork@gmail.com címre) az intézményhez eljutott kérelmek esetében kérjük a kötelező alapadatokat adják meg (gyermek neve, születési helye, ideje, édesanyja neve, állandó lakcíme, szülő/törvényes képviselő neve).

Jelentkezés folyamata az alábbiak szerint:

1. Ha a gyermek állandó lakcíme szerinti körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét.

Ez esetben elegendő a felvétel megerősítése az intézmény felé. A KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén a gyermek – csillaggal jelölt, kötelező – alapadatainak megadása után megjelenik az iskola, amely szerint körzetes a gyermek, amelyre való kattintással a szülő elküldi az iskola felé jelzését a megerősítésről. A megerősítés történhet email formájában is, ebben az esetben a beiratkozáshoz kötelező adatokat is meg kell adnia a gyermekéről. Amennyiben szeretné, lehetősége van arra is, hogy a felületen online megtegye a nyilatkozatait, vagy a dokumentumok másolatát csatolja, azonban ezeket elég lesz az első tanítási napon bemutatni.

2. Ha a gyermek tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét.

Ez esetben a szülőnek kell jelezni az iskola felé gyermekének beiratkozási kérelmét a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén, amely hatására az iskola a „Felvett” státuszba helyezi a gyermeket. A beiratkozási kérelemhez a tartózkodási hely szerinti körzetes iskolába történő felvétel esetében az e-Ügyintézés felületén elegendő a Lakcím adatainál megjelölni a nyilatkozati szándékot, és az ott megjelenő mezőkben a tartózkodási hely adatait megadni. A dokumentum eredeti, aláírt példányát az első tanítási napján kell leadni az iskolában.

3. Amennyiben olyan, körzettel rendelkező intézménybe szeretné beíratni a szülő a gyermekét, amely a gyermek lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint nem minősül körzetes iskolájának. (nincs hévízgyörki állandó lakcíme, sem tartózkodási helye)

Ez esetben a szülőnek kell jelezni az iskola felé gyermekének beiratkozási kérelmét a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén. Az iskola a „Függőben” státuszba helyezi a gyermek jelentkezését. A függő státuszban lévő gyermekek felvételéről a döntést később hozza meg az intézmény.

SZEMÉLYES BEIRATKOZÁS CSAK INDOKOLT ESETBEN, ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN LEHETSÉGES!!! Időpontot egyeztetni a 06-30-697-0515 telefonszámon lehet!


Letölthető nyilatkozatok beiratkozáshoz

Nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásról

Nyilatkozat etika vagy hit- és erkölcstan tantárgyhoz

Nyilatkozat fotó és videó készítésről

Nyilatkozat tartózkodási helyről


Útmutató online beiratkozáshoz
http://kk.gov.hu/download/7/c4/92000/Onlie%20beiratkoz%C3%A1shoz%20%C3%BAtmutat%C3%B3.pdf

Videó online beiratkozáshoz
https://www.youtube.com/watch?v=N4uXSDBvj8M