„Határtalanul” program

Határtalanul 2023

Plakátok

Határtalanul 2022

Határtalanul_2022_képes _beszámoló

 

Határtalanul_2021_képes_beszámoló

A “Határtalanul” program keretein belül pályázatot nyújtottunk be, melynek célja, hogy a Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola 7.osztályos tanulói eljuthassanak a “TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG” azon területeire,melyeket elszakítottak tőlünk.
Erdélyben jártunk, Csík-és Hargita megyében. Elkirándultunk Farkaslakára, ahol megtekintettük Tamási Áron sírját és szülőházát, továbbá Madéfalvára is, ahol láthattuk a MADÉFALVI VESZEDELEM EMLÉKMŰVET.
Csíksomlyóra is eljutottunk, ahol nagy hatással volt ránk a Mária-kegyhely, búcsújáróhely, ami a katolikus vallású székelyek szellemi életének több évszázados központja. Jártunk Székelyudvarhelyen is, mely az Udvarhelyi-medence gazdasági és szellemi központja és az erdélyi magyarság egyik szellemi fellegvára és megtekintettük Orbán Balázs bronzszobrát is.
A Székelykapu Múzeumban csodálatos, faragott székelykapukat láthattunk.
Eljutottunk Korondra, Szovátára és Parajdra is, voltunk a híres sóbányában.
Utazásaink során csodálatos tájakban gyönyörködhettünk, szívet melengető volt az a szeretet, ahogy az ottani emberek fogadtak bennünket. Az erdélyi élet hangulata és a különlegesen finom ételek is emlékezetesebbé tették ezt a pár napot.
Felejthetetlen napokat töltöttünk Erdélyben!